Wie zijn wij?

Springplank Sociaal Domein is een uniek samenwerkingsverband dat de werving en selectie van professionals in het Sociaal Domein op de kop zet! Niet langer uitgaan van enkel opleidingen en werkervaring in het cv, maar van talent, drijfveren en competenties.

Zeker binnen het gemeentelijk Sociaal Domein dat zich in de basis richt op de zelfredzaamheid van inwoners, zou er meer gekeken mogen worden naar wat iemand brengt in plaats van welk papiertje iemand heeft. Daarom hebben WWZ Academie, Sociaaldomeinkompas en ICQ-Talent Profs de handen ineengeslagen om de professionals Sociaal Domein van de toekomst een gunstige start te bieden; een springplank naar het Sociaal Domein!

Vervangingsvraagstuk bij gemeenten

Recent onderzoek wijst uit dat gemeenten de komende jaren met een omvangrijk vervangingsvraagstuk te maken krijgen, deels vanwege het grote aantal ambtenaren dat de 55 jaar is gepasseerd. Toch krijgen werkzoekenden die de stap willen zetten naar consulent of frontofficemedewerker in het gemeentelijk Sociaal Domein nu nog regelmatig nul op het rekest omdat zij gemeentelijke ervaring missen. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd!

Wanneer u als gemeente blijft vasthouden aan ‘gemeentelijke werkervaring’ als voorwaarde, komt u dus al snel in de knel met uw personele invulling. Dat terwijl de complexiteit van het huidige Sociaal Domein meer een beroep doet op houding en gedrag dan op ervaring. Competenties als flexibiliteit, creativiteit, netwerk vaardigheden, lef en de mogelijkheid buiten de kaders te denken maken het verschil binnen uw gemeente.

Springplank Sociaal Domein biedt de oplossing voor het vinden van opgeleide professionals die nieuw zijn in gemeenteland, maar wel uit het juiste hout gesneden zijn. U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken over de begeleiding van dit talent.

Traject Springplank Sociaal Domein

Binnen dit traject creëert u als gemeente een werkervaringsplaats van zes maanden voor een vacature binnen het Sociaal Domein. Voor de invulling van deze plek hebt u de keuze uit verschillende kandidaten die een opleiding volgen of hebben gevolgd (bijvoorbeeld bij de WWZ Academie) tot consulent Sociaal Domein.

De professional waar uw keuze op valt, wordt u aangeboden door ICQ-Talent Profs of Sociaaldomeinkompas. Deze partners dragen tevens zorg voor de kwaliteit van de dienstverlening van uw nieuwe professional. De kandidaat wordt door eigen senior professionals Sociaal Domein ondersteund en begeleid. Deze seniorconsulenten hebben ruime gemeentelijke ervaring en weten van de hoed en de rand, zogezegd. Er is altijd dus altijd ruime kennis en ervaring op de achtergrond beschikbaar. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit, of het nu gaat om rapportages, adviezen, beschikkingen of andere werkzaamheden.

De werkervaringsplaats heeft een duur van een half jaar en wordt gefaciliteerd door Sociaaldomeinkompas of ICQ-Talent Profs. U hebt geen omkijken aan begeleiding of andere zaken anders dan u bij elke andere regulier medewerker zou hebben.

Wat u wél doet is uw vacature vervullen door ruimte te bieden aan iemand om ervaring op te doen. Wij zetten ons graag in voor een inclusieve en gezonde arbeidsmarkt en daarom bieden wij deze kandidaat aan voor een tarief van €15,- gedurende de periode van de werkervaringsplaats. U betaalt dus geen werving en selectie fee. Ook bespaart u op de gebruikelijke tarieven voor externe inhuur die doorgaans tussen de €40 en €60 liggen. Wanneer een kandidaat in een uitkeringssituatie zit, is het mogelijk dat hij of zij de werkervaringsplaats mag uitvoeren met behoud van uitkering.

Kortom, een win-win situatie voor alle partijen. Wanneer u aan het eind van de werkervaringsplaats wilt spreken over een werkrelatie met de kandidaat, vast of via detachering, dan gaan we daarover in gesprek. De kandidaat is kosteloos over te nemen wanneer u hem of haar in dienst wilt nemen. Op deze wijze dragen we gezamenlijk bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waar ieders talent wordt gezien en benut.

 Meer weten over dit traject? Neem dan contact op via springplank@natuurlijkinclusief.nl